HANS & EVERT-JAN EIJERKAMP ÉS GALAMBJAI

Hatvannyolc évvel ezelőtt Hans Eijerkamp megtette az első lépéseket a galamb sportágban. Szenvedélyét és hobbijait három fiának adta át. Ugyanolyan „galamb őrültek” voltak, mint apjuk. Evert-Jan (56) azonban fanatikusabbá és fanatikusabbá vált, és apjával együtt tovább fejlesztette a közös szenvedélyüket.

Az évek során saját törzsüket, a H & E.J Eijerkamp törzset hozták létre, amelynek alapját a Janssen x van Loon galambok alkották. Hans Eijerkamp 1964-ben vásárolta meg az első Janssen-galambokat az Arendonki világhírű Janssen-testvérektől, és ez volt a kezdete a vásárlás során felmerült sok sikernek. Amikor a kilencvenes években a Van Loon galambokat behozták az Eijerkamp dúcba, a Janssen x van Loon keresztezés határozott lendületet adott a legtöbb galamb teljesítményének, a leghíresebb galambjuk pedig a Flits 85 volt.

Flits 85: Olimpiai galamb Utrechtben 1995-ben, legjobb tenyész galamb, apja és nagyabja számos 1. díj győztesének és nemzeti galambnak, köztük Olympic Lisa-nak, aki 1. Nemzeti Ászgalamb Nyugati Nemzetek Kupa B kategória, valamint Miss Saigonnak, 2. Nemzeti Ászgalamb WHZB 2000-ben.

 


2001-ben Miss Saigont párosították a legjobb Van Loon tenyésztővel, Chicago-val. Ez a Chicago volt a nagyon sikeres tenyészpáros fele, Denver pedig a másik fele. Azonnal kiderült, hogy Chicago és Miss Saigon párosítása szintén rózsafajtaként jön létre. Abel, Kain, Achilles, Helena, Demeter, Britt.. szüleivé váltak. De még ennél is fontosabb volt, hogy ezeknek a galamboknak génei annyira erősek, dominánsak voltak, hogy egymás után születtek a top galambok.

A keresztezés 2. generációjának képviselője Ché. Ez a kiemelkedő hím megnyerte: 1. Arra 9,851 galamb ellen és 1. NPO Orleans 14,295 galamb ellen. Ez a fajta dominancia a mai napig folytatódik, a versenyzők és a tenyésztők egy teljesen új generációjával. 2015-ben Jana, Kain unokája, 1. NPO Bourges (610 km) díjat nyerte meg 6,187 galamb ellen, és a 10. Nemzeti Ászgalamb WHZB-t Hollandiában. Számos C és G. Koopman galambot adtak a tenyészdúchoz, és Tara, Kleine Dirk lánya (G. és C. Koopman) fantasztikus tenyészpárt alkotott a híres Ché-vel.

2015-ben Martin és Joke Geven összes tenyésztőjét az Eijekamp dúcba hozták. Ezek, elsősorban bizonyított tenyésztők.


A Hans & Evert-Jan Eijerkamp galambok olyan galambok, amelyek bármikor első helyekre jutnak, ha akarnak 300–750 km-es versenyeken, alkalmanként hozzáadnak egy Heremans-Ceusters vagy Stefaan Lambrechts vért, hogy kissé nagyobb sebességet biztosítsanak nekik. Ez az oka annak, hogy a 13-1827866-os „Golden Grizzle” -et hozzáadták dúcukhoz, hogy megerősítsék a tenyésztő stabilitást, mivel ez a grizzle tojó nyolcszor nyerte meg a sprint és középtávú versenyeket.

Az Eijerkamp csapat büszkeséggel ragyog, számos Nemzeti Ászgalambbal, Nemzeti győzelemmel, NPO győzelemmel, kiemelkedő címekkel és nevekkel a hátuk mögött.


Állományunkban megtalálható néhány galambjának leszármazottja.
2017-es, 2018-as, 2019-es és idei galambok előjegyezhetőek!
Érdeklődni: 0630/253-9309

en_GB